A csarnok

A Sportcentrum 1987-ben nyitotta meg kapuit. Kezdetben a Soproni SE férfi és a Soproni Postás női kosárlabda csapata játszott a csarnokban, 1993 őszétől már a GYSEV is. Itt edzenek az utánpótlás és amatőr kosárlabda csapatok. A sportcsarnok kora reggeltől késő estig nyitva tart, és hétvégeken is programoknak ad helyet.

A Sportcentrumot Kangyal Ferenc és csapata tervezte, mely során több célú kihasználást céloztak meg, amit sikerült megvalósítani.

2005. július 1-tõl a csarnok üzemeltetési joga átkerült a kosárlabda klubot üzemeltető gazdasági társaság, a RAABERSPORT KFT jogkörébe, mely nagy szabású felújítási munkálatokba kezdett. A megújult csarnok 2005. október 7-én került átadásra, mely időponttól kezdve az MKB ARÉNA SOPRON nevet viselte.

2015.04.30-tól az aréna új névadó szponzort kapott, és azóta NOVOMATIC ARÉNA SOPRON néven működik. 2018. szeptemberében újabb 5 éves szerződést kötött az üzemeltető Raabersport Kft. és a Novomatic Hungária Kft. a névadó jog használatáról.

A Novomatic Aréna kibővítése 2014. nyarán vette kezdetét. A TAO rendszerből finanszírozott építkezés során az aréna egy VIP lelátóval és hozzá tartozó kiszolgáló résszel, illetve egy új épületrésszel bővült, ahol a nemzetközi szabványoknak megfelelő játéktér mellett öltözők, egy rehabilitációs központ, multifunkcionális tér, szobák és kiszolgáló helységek is kialakításra kerültek. 2017. tavaszán új lelátórésszel és minden igényt kielégítő JBL hangrendszerrel bővült a nagyterem, illetve augusztus elején került átadásra a nagyteremben és az új épületrészben kialakított légkondicionáló rendszer. 2018-ban új öltöző komplexum és sajtószoba került kialakításra, miközben új burkolatot kapott a régi edzőterem (Darázsfészek).

Címe: 9400 Sopron, Lackner Kristóf u. 48.

Telefonszáma: (36)99/311-250

Férõhely: 2000

to top