Technikai háttér

LED megjelenítők

A nagyterem két végében egy-egy nagyfelbontású LED kijelző áll rendelkezésre képi anyagok megjelenítésére.
2021. szeptemberében a kosárlabda pálya közepén egy négyoldalú, LED kijelző került kialakításra.

A kosárlabda pálya körül további 62 méter LED periméter áll rendelkezésre hirdetések megjelenítésére.

Az Akadémiai Oktatóközpontban szintén rendelkezünk egy 3×2 méteres LED kijelzővel.

Absolute Vision kommunikációs rendszer

2016 nyarán készült el a Novomatic cég saját fejlesztésű Absolute Vision kommunikációs rendszere, mely lehetővé teszi, hogy HD felbontású anyagokat tetszés szerint jelenítsünk meg az Aréna LED kijelzőin, az előtérben felszerelt három TV-n, és három öltöző helységben is.

“Egy olyan sokoldalú rendszert álmodtunk meg, mely széles spektrumon mozgó, egymástól független tartalmak rugalmas megjelenítését teszi lehetővé a csarnok különböző pontjain, ám mégis egyszerűen, egy felületen kezelhető. Az Absolute Vision révén az álomból valóság lett” – kezdte a célok ismertetésével Török Zoltán, az arénát üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezetője.

Alapos tervezést követően rövid idő alatt megtörtént a csarnokot átszövő több mint két kilométernyi kábel behúzása, a rendszer lelkét nyújtó központi szervergép beépítése, majd az egyes be-, és kimenetekhez tartozó eszközök felszerelése, beüzemelése. A rendszer kiépítése során a már meglévő két, 18 négyzetméteres LED eredményjelző, és a centerpályát körülölelő 48 négyzetméternyi LED periméter fal mellett további kijelzők kerültek elhelyezésre. Három nagyobb a csarnok előterében, és három kisebb a kijelölt öltözőkben. Illetve a VIP helységben működő két LED TV rendszerbe integrálása is megtörtént.

Az Absolute Vision rendszerrel egyszerűsödött a már meglévő felületek vezérlése is, miután több eszközt is ki lehetett váltani. Ezáltal stabilizálódott, biztonságosabbá vált a működés is. A mozgó animációk, videók, képi anyagok lejátszása mellett lehetővé vált TV kamerák élőképének kiadása, webes tartalmak, közte a csarnokban játszott mérkőzések online statisztikáinak kivetítése, és TV adások tetszőleges megjelenítése. Mindez egy rendszer részét képezve, egy felületről irányítva!

“A rendszer teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeinket! Az arénába érkező vendégek, szurkolók, csapatok kiszolgálása terén olyan minőségi szintet léptünk, mely a világ bármely létesítményében megállná a helyét” – zárta gondolatait Török Zoltán ügyvezető.

Hangtechnika

Mindkét teremben kiépített hangrendszer áll rendelkezésre. A nagyteremben 2017 tavaszán egy teljesen új, a legmagasabb igényeknek is megfelelő JBL hangrendszer került kiépítésre.

Internet

Az Arénában menedzselhető Wifi hálózat került kialakításra 2016 nyarán, mely a létesítmény egészét lefedi.

név: GUEST
jelszó: novoarena

Színpadtechnika

Partnereink révén színpad-, hang-, és fény-technika igényeket is ki tudunk elégíteni.

to top