2009. december 11-12.

romeovege.jpg
RÓMEÓ ÉS JÚLIA
MUSICAL 2 FELVONÁSBAN
Több mint 5 év, mintegy 400 előadás, közel 400 ezer néző!
romeoujA Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere, amit nem lehet kihagyni!

Közel háromnegyed év előkészítő munka után, három szezon megszámlálhatatlan zenés produkcióját követve, 2009. December 11-12.-én az MKB ARÉNA SOPRON ad otthont a Budapesti Operettszínház legnagyobb sikerű darabjának, a minden korábbi népszerűségi rekordot megdöntő Rómeó és Júlia musicalnek.

Óriási büszkeség számunkra, hogy egy minden kétséget kizáróan világhírű, magyar produkcióra invitálhatjuk Önöket az MKB ARÉNA falai közé!

A darab eredeti licence alapján, az Operettszínház kivételes társulatának és legnevesebb szólistáinak tolmácsolásában, páratlan látványelemekkel és díszletekkel övezve kel életre az örök szerelmi történet KERO®rendezésében.
romeoleleatopdf
EZT NEM SZABAD KIHAGYNI!

Jegyek 7000-13.000 forintos áron kaphatóak. Jegyértékesítés szeptember 12-től!

MKB ARÉNA lelátó, jegy árakkal (PDF)

Online jegyértékesítés!


mediaromeo540

Pulzus TV riportA Pulzus TV HÉTVÉGE elnevezésű augusztus 23-i műsorában Kóczán Bálint beszélgetett az Operettszínház színidirektorával, egyben a musical rendezőjével, Kerényi Miklós Gáborral (KERO®), és az MKB ARÉNA képviseletében Török Zoltán ügyvezető-igazgatóval az előadásról, a szervezésről, a háttérben folyó munkákról.

TV riport

A Rómeó és Júlia jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, de látható volt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Expo Center, valamint a Debreceni Főnix Csarnok hatalmas színpadán, több tízezer néző előtt. 2009. december 11-12-én az MKB Aréna falai között, az ARÉNA történetének legnagyobb volumenű színpadi vállalkozására készülünk a soproni bemutató kapcsán.
Tekintse meg az előadás videó szpotját!

julia1A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KERO® rendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: “A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban.”

julia2A soproni előadásban a musical legnevesebb magyarországi képviselői lépnek fel. A címszerepekben Dolhai Attila és Vágó Bernadett/Vágó Zsuzsi látható, de színre lép még az előadásban a Budapesti Operettszínház több vezető szólistája is.

Shakespeare nyomán írta Gérard Presgurvic, magyar színpadra alkalmazta Kerényi Miklós Gábor

Irodalmi konzultáns: Nádasdy Ádám

Dalszöveg-fordítás: Galambos Attila, Somogyi Szilárd és Kerényi MG

Vezényel: Makláry László

Szereplők

romeoRómeó: Dolhai Attila
Júlia: Vágó Bernadett/Vágó Zsuzsi
Tybalt: Szabó P. Szilveszter
Escalus, Verona hercege: Németh Attila
Capulet: Csuha Lajos
Capuletné: Janza Kata
Montague-né: Csengeri Ottília
Dada: Nádasi Vera
Lőrinc barát: Földes Tamás
Mercutio: Bereczki Zoltán/Szabó Dávid
Benvolio: Mészáros Árpád Zsolt/Kerényi Miklós Máté
Paris: Homonnay Zsolt

Közreműködik: Sz. Nagy Ildikó, Petridisz Hrisztosz, a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, a Pesti Broadway Stúdió növendékei és a Tűzmadarak

juliaesromeoZenei vezető: Makláry László
Karigazgató: Kéringer László
Mozgástervező: Király Attila
Játék-, és táncmester: Rogács László
A rendező munkatársa: Somogyi Szilárd
Díszlettervező: Götz Béla
Jelmeztervező: Velich Rita
Koreográfus: Duda Éva

Rendező: KERO®

A NETANYA (Párizs) és a PENTATON (Budapest) engedélyével.

A Budapesti Operettszínház a szereplőváltoztatás jogát fenntartja!
romeovege.jpg

to top