2010. szeptember 17.

Sose halunk meg plakát

Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor
SOSE HALUNK MEG

„Nagy utazás! Azt mondtad, hogy ez az élet…”

Van olyan tévénéző vagy rádióhallgató Magyarországon, aki ezt a dalt nem ismeri?

Egy nemzedék mozi-élményének musical-változata nagy utazásra készül, Koltai Róbert rendezésében ezen az őszön.

Gyuszi bácsi és Imike történetének zenés változata a színházak után most szenzációs szereplőgárdával országjárásra indul. Tizenhat város sportcsarnokában, arénájában csendülnek fel majd Dés László dalai, és megaláztatások, kudarcok után ismét győz Gyuszi bácsi. És vele győzünk mindannyian.

„Ugye tudtad, így nem érhet véget, csak hosszú volt ez az ősz….”

„Legyen úgy, legyen úgy” – énekli majd Gyuszi bácsi, és vele a többi megalázott és megszomorított hatvanas évekbeli kisember az őszi turnén mintegy 50.000 nézőnek. Többek között olyan színészek vállalkoztak eme színházi társasutazásra Koltai Róbert mellett, mint Hernádi Judit, Lukáts Andor, Esztergályos Cecília, Vándor Éva, Pikali Gerda, Debreczeny Csaba, Spindler Béla, Egri Márta, Kertész Péter és sokan mások a színházi világ élvonalából. Imi szerepében, a kiemelkedően tehetséges negyedéves színművészetis, Tasnádi Bence tűnik fel A turné 2010. szeptember 4-én stílszerűen a budapesti Kincsem Parkból rajtol, és október 10-én, 16 előadás után fut be a célba.

Többek között: Szeged, Pécs, Sopron, Szombathely, Veszprém, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Dabas, Kaposvár, Debrecen, Tata sportcsarnokaiban találkozik majd a közönséggel.

Jegyek már kaphatóak a helyszínen!

„Nagy lesz az út / De mi ugye mégse várunk. / A vonatunk / Neki lódul, újra száguld…”

Mi volt a siker titka? A remény dala? Vagy a történet üzenete? Az, hogy törjön ránk bármi vész, pusztító horda, hamis cézárhad, vagy belső békétlenség, mi sose halunk meg? Vajon ez a nemzeti szlogen?…

A közel húsz évvel ezelőtti film- és zenei siker után, a szerzőkön kívül olyan alkotók, művészek segítik színpadra a zenés változatot, mint Rácz László (producer), Szőke István (művészeti tanácsadó), Húros Annamária (díszlet és jelmez) Kerényi József (díszlet), Seres Attila (koreográfus), és Vona Károly (színpad és fénytechnika).

„Elindulunk, elindulunk / Az éjbe megy a vonatunk. / Egy utazás az életünk. / Azt mondtad, hát megint megyünk…”

SajtóÚj szórakoztató komplexum Budapesten

A Kincsem Park immár nem csupán a lovassportok szerelmeseinek nyújt felhőtlen szórakozást, ugyanis a létesítmény ősztől már a színházkedvelőket is tárt karokkal várja. A Kincsem Színház első premierje a Sose halunk meg musical Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével.

A nagy múltra visszatekintő magyar lóversenysport legnagyobb fővárosi szentélye minden kétséget kizáróan a Kincsem Park, amely nevét hazánk leghíresebb és legeredményesebb versenylováról kapta. Az 1925-ben épült objektum átadásával Magyarország Európa legmodernebb versenypályájával büszkélkedhetett. Azóta jelentősen bővültek a park szolgáltatásai: a galopp versenyek mellett 2004-től, az addig a Kerepesi úton rendezett ügetőversenyeket is itt futják. Idén pedig minden eddiginél szélesebb közönségréteget céloz meg a létesítmény.

2010. szeptember 3-án először nyitja meg kapuit a Kincsem Park háromezer-kétszáz férőhelyes szabadtéri színháza, amikor is a kultuszalkotássá vált Sose halunk meg című film és színdarab vadonatúj musical átdolgozását láthatja a nagyérdemű. A közönség szórakozását a csodálatos környezet és a színházi élmény mellett a gasztronómiai élvezetek teszik teljessé. A Kincsem Park étterme gondoskodik arról, hogy a színházlátogatók egy kiadós vacsorát követően foglalhassák el helyüket a nézőtéren.

A méltán népszerű alkotás története alapján adott volt a helyszínválasztás, ahol a premier után további két előadás várja a nézőket. Ezt követően indul a „nagy utazás”, vagyis a darab országos turnéja tizenkét város sportcsarnokában, olyan ismert színészekkel, mint például Vándor Éva, Kertész Péter, Spindler Béla, Hernádi Judit, Pikali Gerda, Esztergályos Cecília, Lukáts Andor, Debreczeni Csaba vagy éppen Oberfrank Pál.

to top