2013. augusztus 17-18., Elfújta a szél

elfujta940arenaraÚjabb sikermusical a soproni MKB Aréna szabadtéri színpadán a Budapesti Operettszínház sztárjaitól. 2013. augusztus 17-én és 18-án – Somogyi Szilárd rendezésében – kerül bemutatásra Gerard Presgurvic francia zeneszerző Margaret Mitchell Pulitzer-díjas regénye alapján készült musicalje, az Elfújta a szél.

Presgurvic neve nem ismeretlen a magyar közönség előtt, a Rómeó és Júlia immár több mint 500 előadás után jelenleg is teltházak előtt fut a Pesti Broadway-n.

Az Elfújta a szél franciaországi ősbemutatóját 2003. szeptember 30-án a párizsi Palais des Sports-ban tartották, hatalmas sikerrel. Az előadás főhősnőjét (Scarlett O’Hara) Laura Presgurvic, a zeneszerző lánya alakította.

Scarlett O’Hara története 1861-ben kezdődik, amikor egy tizenhat éves lány gondtalan, csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért, és a megélhetésért. Pusztulás, születés és halál kíséri végig életét. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége.

A regény alapján 1939-ben Victor Fleming rendezésében nagysikerű film is készült, amely 10 Oscar-díjat kapott.

A nagysikerű könyv, s a még nagyobb ovációt kiváltott mozi után most a musicalszínpadokon hódít tovább a remek történet!

Jegyek már kaphatók az ismert soproni jegyirodákban és az Interticket országos hálózatában!

Online jegy-vásárlás

Sajtótájékoztató

Leírás, ajánló, részletekkel az eredeti darabból a Musicalinfo.hu oldalán
A Kisalföld megyei napilap beszámolója a sajtótájékoztatóról

to top