A Szépség és a Szörnyeteg első hazai vendégjátéka Sopronban – Sajtóhír

Első alkalommal szerepelt hazai vendégjátékon a Budapesti Operettszínház sikerprodukciója, A Szépség és a Szörnyeteg, Sopronban a hétvégén két és félezer néző látta a Disney-musicalt.

MTI

A müncheni, kölni, drezdai és mannheimi előadások után a soproni MKB Musical Arénában játszották a Böhm György rendezte darabot – közölte az MTI-vel Lencsó Rita, a színház sajtófőnöke.

Hozzátette: Németországban már legalább száz alkalommal került színre az előadás. A Budapesti Operettszínház 2011 szeptemberében szoros nemzetközi versenyben nyerte el a musical játszási jogát 3 évre (300 alkalomra) a teljes német nyelvterületen.

Így legközelebb novemberben Bécsbe, majd decemberben Frankfurtba, a következő év elején pedig Baden-Badenbe utazik a produkció.
A soproni előadáson, ahogy Németországban is, Kékkovács Mara játszotta a női főszerepet, Homonnay Zsolt és Szabó P. Szilveszter a Szörnyeteget. További szereplő volt Németh Attila, Oláh Tibor, Csonka András, Nádasi Veronika, Siménfalvy Ágota, Földes Tamás, Vágó Zsuzsi , Csuha Lajos, Pálfalvy Attila. A Budapesti Operettszínház zenekarát Makláry László vezényelte.

A soproni MKB Musical Arénában legközelebb a Jövőre, Veled, Itt! látható a Budapesti Operettszínház előadásában december 10-én este, Szabó P. Szilveszter és Janza Kata főszereplésével.

A produkciót Budapesten 2005. március 18-án mutatta be a Nagymező utcai teátrum. Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója szerint a játszási jog megszerzése a herendi porcelándizájnnak köszönhető: a mesében a személyiségként megelevenedő tárgyakon a híres magyar porcelán díszítőmotívumai láthatók.

Forrás: MTI, www.kisalfold.hu

to top