Landolt a helikopter a színpadon!

A 10.000. Miss Saigon-jegy vásárlójával landolt a produkció leglátványosabb kelléke, a helikopter a gigantikus díszletek mellé a soproni MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán. A szerencsés nyertest a produkció főszereplői várták, akikkel az érdeklődők naponta beszélgethetnek egy közönségtalálkozó keretében.

Mozaikok a próbákról – Pados Noel fotói

Landolt a helikopter – Tóth Zsombor fotói

Sztárszereposztásban, lenyűgöző látvánnyal 2011. augusztus 19-20-21-én kel új életre Claude-Michel Schönberg és Alain Boublil legendás musicalje a hatalmas soproni szabadtéri színpadon, KERO® rendezésében. Itt lép először egy színpadra, egy produkcióban két musicalsztárunk: Christ, az amerikai katonát Dolhai Attila, míg jó barátját, Johnt Feke Pál alakítja, mellettük legkiválóbb művészeink láthatók a Miss Saigonban: Kimként Vágó Zsuzsi és Dancs Annamari, Professzorként Szabó P. Szilveszter és Mészáros Árpád Zsolt, Ellenkét Bordás Barbara, Gigiként Csengeri Ottília és Vörös Edit, Thuy-ként pedig Kerényi Miklós Máté. A gigantikus vállalkozás lesz a Soproni Piknik fő attrakciója, olyan látványvilággal, amilyet egyetlen nyugat-európai szabadtéri színpad közönsége sem csodálhatott meg korábban!

Fotó: Tóth Zsombor

Az MKB Musical Aréna szabadtéri területén, a Városi Sportcsarnokban már áll az 1300 négyzetméteres színpad, s rajta a gigantikus díszletek. A felszereléseket tíz hatalmas kamion szállította, s mintegy százfőnyi műszak dolgozott a pódium összeállításán. A próbák javában zajlanak, a nagyszabású produkcióban 200 szereplő lép színpadra, élő zenekar kíséri a musicalt Makláry László dirigálásában, s esténként több mint 4 ezren ülhetnek a nézőtérre.

A helikopterek is megkezdték a gyakorlatozást, az első berepülésre augusztus 15-én délután került sor, néhány perccel azelőtt, hogy a hidegfront lecsapott Nyugat-Magyarországra. Második alkalommal már utasa is volt: a fertőszentmiklósi repülőtérről indult MD 55-os repülő járművön Horváth Adrienn ült, az ő édesanyja vásárolta meg a tízezredik jegyet a produkcióra, e mellé nyerték a sétarepülést a Fertő-tó mentén, majd be Sopronba. A szerencsés utas nem mindennapi fogadtatásban részesült a landolás után: a darab főszereplői várták érkezését. Közös fotózás, interjút követően Adrienn a gigantikus színpadra is felléphetett, ahol időközben a helikopter is elfoglalta a helyét.

Fotó: Tóth Zsombor

Augusztus 19-én, a premier napjától minden nap felszáll majd, mint a produkció egyik leglátványosabb eleme, de pirotechnikában, katonai járművekben sem lesz hiány. Kísérőrendezvényként, augusztus 18-án Hungarikumfalut is nyitnak majd a stadion szomszédságában, ahol helyi borok, ételspecialitások kóstolása és zenei csemegék hallgatása közben hangolódhatnak a színházkedvelők a nem mindennapi előadásra, 18-án este a Budapesti Operettszínház művészei musical-, 19-én pedig operett-műsort adnak.

A belvárosi Puskás Söröző kerthelyiségében (Várkerület 83.) pedig Saigon-terasz működik, ahol nap mint nap 16 és 17 óra között a főszereplők várják az érdeklődőket zenés pódiumbeszélgetésen. A közönségtalálkozón augusztus 17-én Dancs Annamari, 18-án Szabó P. Szilveszter, 19-én Vörös Edit, 20-án Bordás Barbara, 21-én pedig az örök Gigi, Csengeri Ottília vesz részt.

Képtár – Saigon terasz

to top