Megújul az MKB Aréna!

arenalatvanyterv1Zöld lámpát kapott a beruházás!

Sopron Megyei Jogú Város képviselő-testülete rendkívüli közgyűlést tartott hétfő délután. A nyolc napirendi pont egyike az MKB Aréna tervezett felújításához kapcsolódott, mely, mint ismert, hónapok óta húzódik. Úgy tűnik, a mai napon minden akadály elhárult a nagyszabású munkálatok megkezdése elől!

Az MKB Aréna fejlesztéséről, az üzemeltetési megállapodás módosításáról, és önrész vállalásáról szóló előterjesztést nyílt ülés keretein belül tárgyalta városunk képviselő testülete.

Korábban a város, mint a csarnokot is üzemeltető Raabersport kft. kisebbségi tulajdonosa, megemelte volna társaságunkban meglévő tulajdoni hányadát, melyet taggyűlésünk nem fogadott el.

arenalatvanyterv2A július 8-i, hétfői közgyűlésen, a tervezett törzstőke emeléssel a többségi tulajdon megszerzésére irányuló decemberi határozatot visszavonták. A beruházás megvalósulása érdekében egy kompromisszumos megoldás született a tulajdonosok között, mely garanciát nyújt a városvezetés számára is, hogy az önkormányzati tulajdonú létesítményen, egy általa is kontrollált beruházás fog megvalósulni társaságunk lebonyolításában. Még pedig úgy, hogy a Raabersport Kft. által megpályázott és elnyert projekt ideje alatt, a beruházást érintő kérdésekben társaságunknak kettős, de együttes aláírással működő ügyvezetése lesz. A város emellett biztosítja a beruházás megindításához nélkülözhetetlen önerőt.

Ezzel elhárult az akadály a közel félmiliárd forintos beruházás előtt, mely egyben zöld utat nyit a 2015-ös felnőtt női kosárlabda Európa-bajnokság felé is, melynek egyik hivatalos helyszíne Sopron.

to top