Népszerű musicalek érkeznek hozzánk

Szeptember közepén szuperprodukciók keretében elevenednek meg a magyar történelem szép pillanatai a Novomatic Arénában.

Ahogy az a soproni Városházán megtartott sajtótájékoztatón is elhangzott, a „Puskás, a musical”, illetve a „Kőszívű – A Baradlay-legenda” már több, mint 150 előadáson van túl, mely során 150 ezer nézőt varázsolt el.

Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, Farkas Ciprián hangsúlyozta, hogy a városban igény van a magas szintű kulturális szórakoztatásra, és a Novomatic Aréna már többször kiváló helyszínt biztosított a szuperprodukcióknak.

Büszke magyarként fogják elhagyni az arénát a jegyet váltók, akik egy lenyűgöző történelem óra részeseivé válnak – mondta el mindkét darab kapcsán Szabó László producer.

Nagy kihívás volt valós személyeket megformálni, akiknek a tanulmányozására sok időt fordítottam – emelte ki Nagy Sándor, Jászai-Mari díjas színművészünk, aki mindkét darabban negatív szereplőket alakít, és Farkas Mihály alakjába bújva egy érdekes tájszólással is gazdagította a hitelesség érdekében a karaktert.

Online jelentkezett be a sajtótájékoztatóra Gubik Petra és Janza Kata színművésznők.

A pandémia alatt összekapaszkodva akartunk tenni, létrehozni valami értékeset – hangsúlyozta a közösség alkotó erejét a Klára szerepében tündöklő Gubik Petra, akinek a karaktere egy szép ívet jár be a Puskás musical során.

A Baradlayné szerepében debütálás előtt álló Janza Katának egy álma vált valóra: Izgalmas szerep, melyre vágytam, és boldog vagyok, hogy Polyák Lilla után rám gondoltak Baradlayné karakterének a megformálására!

A sajtótájékoztató zárásaként Szabó László producertől azt is megtudhattuk, hogy minden előadás színpadra állításával támogatnak egy civil kezdeményezést, így a soproni városvezetéssel egyeztetve vendégül fogják látni a soproni Családok Átmeneti Otthonának munkatársait és lakóit.

Jegyek már kaphatók a produkciók saját felületein:

www.puskasmusical.hu
www.koszivumusical.hu

to top