Sokoldalú főhőst keltenek életre

Már csak pillanatok választanak el minket az Elfújta a szél augusztus17-18-i, soproni bemutatójától, mely fantasztikus élményt ígér a jegyet váltóknak. A gigantikus méretű színpad felépítését követően az Operettszínház ünnepelt művészei is városunkba érkeztek, hogy megkezdjék a próbákat, melyek között a főhősnőt, Scarlett O’Harát életre keltő két művésznővel, Vágó Zsuzsival és Gubik Petrával beszélgettünk.

Bál O'Haráéknál: Gömöri András Máté-Pirgel Dávid-Vágó Zsuzsi-Serbán Attila-Brasch Bence

Bál O’Haráéknál: Gömöri András Máté-Pirgel Dávid-Vágó Zsuzsi-Serbán Attila-Brasch Bence

“Scarlettnek óriási szerepíve van, ezért is volt nekem nagy kihívás eljátszani ezt a szerepet – kezdi válaszát Vágó Zsuzsi, akitől azt kérdeztük, hogy milyen változásokon megy keresztül Scarlett a darab folyamán. – A hisztis kislány a hazájáért Taráért mindent megtevő, harcoló, hittel teli, érett nővé válik, miközben rengeteg választás, feladat elé állítja az élet. A szerelem mellett tragédiák sorozatát kell átélnie, hisz ugye tudjuk, hogy három férje közül kettő meghal, és a harmadik, Rhett Butler sem marad mellette. Ez a két ember folyamatosan elmegy egymás mellett, egyes életszakaszaikban mindig máshol tartanak érzelmileg. Aztán ugye elveszít két babát, egyet még állapotosan, a másik gyermeket pedig, amikor az már kicsit idősebb. Fontos momentum még az életében az édesapjával való kapcsolata is, akit szintén elveszít a történet folyamán. Mindezek támpillérek az ő fejlődésében, és nekem ezeket mind-mind meg kell mutatnom a színpadon.”

A közönség két Scarlettet is láthat a színpadon, hiszen Vágó Zsuzsi mellett Gubik Petra is a főhős szerepébe bújik, és ő most először játszik szerepet kettőzve. Azoknak a nézőknek, akik esetleg mindkét előadást látják majd, feltűnő lesz-e szerinted mindez? – kérdeztük Gubik Petrától.

Gubik Petra és Szabó P. Szilveszter

Gubik Petra és Szabó P. Szilveszter

“Másként formáljuk meg mindketten, de ez teljesen természetes, hiszen más-más karakterek vagyunk. Én a 24 évemmel nyilván magamból építem fel, bele viszem a magam vehemenciáját, azt az energiát ami bennem van, abból táplálkozom amit én átéltem, személyesen megtapasztaltam. Persze Scarlett életében olyan dolgok is megtörténtek, amelyek szerencsére velem nem. Mindig úgy próbálom összerakni a szerepet, hogy figyelek a nagyon pici, apró részletekre is, ami másnak talán háttér információnak számít, az nekem abban segít, hogy színesítsem a karaktert. Scarlett is egy nagyon összetett, sokoldalú nő, aki rengeteg színt villant meg az előadás során.
Ez egy nagyon jó szerep arra, hogy itt bizonyítani lehessen a színészi játékban is. Ehhez hozzájárul az is, hogy gyönyörű ruhákban lépünk a közönség elé. 12 jelmezünk van, rengeteg öltözéssel kombinálva, legtöbbször a takarásban váltunk, hisz sokszor arra sincs idő, hogy bemenjünk a gyorsöltözőbe. Velich Rita csodaszép ruhákat tervezett, amelyekben álomszerű bevonulni, de meg kellett tanulnunk viselni is ezeket hisz csak így teljes a siker. Nem is tudom eldönteni, hogy melyik a kedvencem, mert mindegyiknek meg van a saját varázslatossága, a kezdő ruha például abszolút olyan, mint Scarletten a filmben.”

to top