Véglegessé vált az Elfújta a szél szereposztása!

mkbarena_szabadtertervÚjabb szabadtéri gigaprodukció Sopronban 2013 nyarán!

Újabb sikermusical a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna koprodukciójában, a Szegedi Szabadtéri Játékok magyarországi bemutatója alapján Sopronban! 2013. augusztus 17-én és 18-án – Somogyi Szilárd rendezésében, sztárszereposztásban – tekintheti meg a nyugat-magyarországi közönség az Aréna 5000 fős szabadtéri játszóhelyén Gerard Presgurvic francia zeneszerző Margaret Mitchell regénye alapján készült musicaljét, az Elfújta a szélt. Presgurvic neve nem ismeretlen a magyar közönség előtt, a Rómeó és Júlia immár több mint 500 előadás után jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, és Sopron közönsége is több alkalommal fogadta ovációval a produkciót.

A nagysikerű regény

Margaret Mitchell korokon átívelő bestsellere 1936-ban jelent meg Amerikában, az írónő tíz éves kutatómunkájának eredményeként. A könyv egy csapásra világhírűvé tette a szerzőt és beírta nevét a Pulitzer-díjasok listájára. Az Elfújta a szél mára a világ egyik legnagyobb példányszámban megjelent könyve: több mint 30 millió darab kelt el 40 országban, 30 különböző nyelven. Scarlett O’Hara története 1861-ben indul, az akkor tizenhat éves lány gondtalan életébe köszönt be Észak és Dél háborúja. Házasság és pusztulás, születés és halál kíséri végig a főhősnő életét, akinek számára – szerelmi kudarcai árán – végül mégis van újrakezdés.

A film

A filmtörténet meghatározó és egyik legjövedelmezőbb alkotása David O. Selznick producer álma, a Victor Fleming által rendezett Elfújta a szél. Az 1939-ben bemutatott mozi 15 Oscar-jelölést kapott, és 10 díjat meg is nyert! Főszereplői, Scarlettként Vivien Leigh, Rhettként pedig Clark Gable – ők váltották a mozgóképek történetének legemlékezetesebb csókját!

A musical

Gerarrd Presgurvic vonzódása a monumentális, nagy ívű irodalmi alkotásokhoz a Rómeó és Júlia után mit sem szűnt. Az Elfújta a szél musical bemutatóját 2003-ban, Párizsban tartották, az előadás főhősnőjét Laura Presgurvic, a zeneszerző lánya alakította. A 27 dalt tartalmazó mű remek fogadtatásban részesült, a kritikák kiemelték, hogy az alkotók sikerrel birkóztak meg az átdolgozás nehézségeivel és a regény szellemiségéhez méltó produkciót alkottak.

Az előadás

A Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna évek óta tartó nagysikerű együttműködését olyan teltházas soproni előadások bizonyítják, mint például a Rómeó és Júlia, az Elisabeth, az Abigél, A Szépség és a Szörnyeteg és a Rebecca. 2011 nyarán 14 ezer néző tekintette meg minden idők leggigantikusabb musicalprodukcióját, a Miss Saigont az MKB Musical Aréna Szabadterén. 2013 augusztusában is itt, hatalmas színpadon, több száz fős szereplőgárdával, sztárszereposztásban kerül színre a legújabb musicalsiker, az Elfújta a szél!

Szereposztás

Elfújta a szél
musical

Zene és dalszöveg: Gérard Presgurvic
Magyar változat: Kerényi MG, Somogyi Szilárd

Művészeti vezető: KERO®
Vezényel: Balassa Krisztián

Scarlett O’Hara: Gubik Petra, Vágó Zsuzsi
Rhett Butler: Szabó P. Szilveszter
Belle Watling: Janza Kata
Gérald O’Hara: Szomor György
Mélanie Hamilton: Bíró Eszter
Mammy: Nádasi Veronika
Ashley Wilkes: Veréb Tamás
Stuart Tarleton: Serbán Attila
Pittypat néni: Csengeri Ottília
John Wilkes: Petridisz Hrisztosz
Jonas Wilkerson, adószedő: Szerényi László
Dr. Made: Pálfalvy Attila
Frank Kennedy: Brasch Bence
Brent Tarleton: Gömöri András Máté
Charles Hamilton: Pirgel Dávid
Prissy: Czigány Judit

Közreműködik: a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, valamint statiszták

Koreográfus: Duda Éva
Rendező: Somogyi Szilárd

Karigazgató: Drucker Péter
Zenei főmunkatárs: Podráczky Ákos
Koreográfus-asszisztens: Balogh-Barta Viktória
Rendezőasszisztens: Lénárt Gábor
Játékmester: Bori Tamás
A rendező munkatársa: Angyal Márta
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Velich Rita
Világítástervező: Somfai Péter

Gerard Presgurvic musicalje, melynek eredeti címe Autant en emporte le Vent Margaret Mitchell azonos című regénye nyomán
Az Elfújta a szél jogtulajdonosa és nemzetközi képviselete: Dreamers Licensing PTE. Limited – e-mail: manager@dreamers.sg
Margaret Mitchell Foundation
Magyarországi jogok: Pentaton Művészügynökség – Lőrinczy György
Koprodukció a Szegedi Szabadtéri Játékokkal

Információ és jegyvásárlás

Az Interticket országos hálózatában (www.jegy.hu) és az ismert jegyirodákban.

Páholyokról további információ: MKB Musical Aréna Sopron és Budapesti Operettszínház
Online jegyértékesítés

to top